Wij gaan verhuizen!

Wat is brandpreventie?

Bouwkundige brandpreventie, soms ook wel passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw.

Lees meer

Bouwkundige brandpreventie

Soms ook wel passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw. Door de aangebrachte voorzieningen zal een brand beheersbaar worden, hierdoor kunnen mensen veilig vluchten en zal het gebouw niet geheel total-loss raken. De economische schade zal dus ook beperkt worden.

Waarom brandpreventie toepassen?

De wetgeving in Nederland kent de zogenaamde “WBDBO-eis”. Dit is een afkorting van Weerstand Brand Doorslag en Brand Overslag. Met deze term geeft de wetgeving aan hoeveel minuten een bepaald gebouw én de afzonderlijke compartimenten in dat gebouw bestand moeten zijn tegen het bezwijken in geval van een brand. Bouwkundige brandpreventie is dus simpelweg een eis bij een nieuwbouw of renovatie van bijvoorbeeld scholen, kantoren en appartementencomplexen of fabriekshallen. WIHA kan middels een digitaal logboekensysteem aantonen dat alle geëiste brandwerende voorzieningen zijn aangebracht, de eigenaar voldoet aan de regels en bezoekers van zijn pand een veilige omgeving kan bieden.

Hoe kan ik brandpreventie toepassen?

Bouwkundige brandpreventie kan op meerdere manieren worden toegepast. Zo kan bijvoorbeeld de stalen draagconstructie met brandwerende plaat bekleed worden, of worden voorzien van een brandwerende coating en kunnen er brandscheidingen geplaatst worden om doorslaan van brand te voorkomen. Alle leidingen die door deze brandscheidingen lopen zullen brandwerend behandeld moeten worden om te voorkomen dat een brand zich anders via deze leidingen kan voortplanten naar een ander vertrek of bovengelegen verdieping. Ook brandwerende deuren, brandkleppen en brandwerende ventielen zijn een belangrijk onderdeel van passieve brandpreventie. De specialisten van WIHA Brandpreventie vertellen je er graag meer over.

Wat zijn de kosten van brandpreventie?

De kosten van bouwkundige brandpreventie verschillen per toepassing en per project. WIHA kan toegespitst op elk uniek project een passende en concurrerende prijsopgave maken. Een offerte op maat, of bij onbekende aantallen en werkzaamheden een prijs per manuur, alles is mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op
Referenties

Wat onze mooie klanten over ons zeggen.

Voor een veilig gevoel

WIHA Brandpreventie biedt een breed scala aan dienstverleningen en materialen op het gebied van bouwkundige en passieve brandpreventie. Geen nood, wij helpen u graag de schade te beperken.

Neem contact op

Brandpreventie omvat meerdere disciplines die elk hun eigen aanpak en expertise vragen. De specialisten van WIHA Brandpreventie zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden op dit gebied vakkundig uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw. Door de aangebrachte voorzieningen zal een brand beheersbaar worden, hierdoor kunnen mensen veilig vluchten en zal het gebouw niet geheel total-loss raken. De economische schade zal dus ook beperkt worden.

Waarom brandpreventie toepassen?

Uiteraard zijn wij als WIHA Brandpreventie overtuigd van onze dienstverlening en werkzaamheden.En niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers hebben inmiddels ondervonden dat samenwerken met WIHA Brandpreventie de zekerheid van veiligheid biedt!

Lees daarom hoe opdrachtgevers de samenwerking met WIHA Brandpreventie ervaren, dit kan ook jouw ervaring worden.

Bekijk onze referenties