Wij gaan verhuizen!

Brandkleppen

Brandkleppen worden in brandwerende wanden of vloeren geplaatst en dienen ervoor om luchtkanalen af te sluiten in geval van brand.

Lees meer

Wat zijn brandkleppen?

Brandkleppen zijn onderdeel van de luchtbehandelingsinstallatie, deze luchtkanalen lopen regelmatig door een brandscheiding en zullen dus in geval van brand afgesloten moeten worden. Ter plaatse van de brandscheidingen wordt er dan een brandklep geplaatst. Dit is een metalen behuizing met daarin een klep. Deze klep staat normaal open zodat de luchtstroom zich ongehinderd kan verplaatsen. In het geval van brand zal de klep echter dichtslaan zodat gassen, rook en brand niet onbeperkt via de luchtkanalen door het hele gebouw kunnen worden getransporteerd. Een brandklep maakt bij brand dus eigenlijk deel uit van de brandscheiding. Wanneer een brandklep op de juiste wijze wordt ingebouwd, zal deze dus bijdragen aan de brandveiligheid binnen een gebouw.

Brandkleppen bij WIHA

Rond of rechthoekig, montage in een wand of vloer. Afhankelijk van de structuur van een gebouw kunnen kleppen op verschillende manieren geplaatst worden. Om te voorkomen dat er brandkleppen worden gemonteerd in een situatie die niet voldoet, is het raadzaam om tijdig maatregelen te treffen voor een juiste inbouw en afwerking van brandkleppen. Dit kan een boel onkosten en frustratie schelen.

Een brandklep alleen is niet voldoende, er moet aan meerdere factoren worden voldaan voor er sprake is van een juiste brandwerende situatie bij brandkleppen. WIHA Brandpreventie heeft de expertise om hierin een kostenbesparende rol te kunnen spelen zonder concessies te doen op het gebied van veiligheid.

Brandkleppen voor jouw bedrijf

Voor zowel installateurs als gebouweigenaren behandeld WIHA Brandpreventie vele brandkleppen waarbij er bij het tijdig inschakelen van onze kennis faalkosten en niet werkende kleppen kunnen worden voorkomen. De specialisten van WIHA Brandpreventie kennen de spelregels van een juiste inbouw en afwerking van een brandklep en bieden dus ook hier de zekerheid van veiligheid!

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten
Gebouw zonder brandkleppen: 0 tot enkele minuten
Gebouw met brandkleppen: van 30 tot 240 minuten
Voordelen van brandkleppen
Dragen bij aan de brandveiligheid
Plaatsing mogelijk in wanden, plafonds en lichte scheidingswanden
In vele afmetingen verkrijgbaar, zowel standaard als maatwerk
Onderhoudsvriendelijk
Referenties

Wat onze mooie klanten over ons zeggen.

Voor een veilig gevoel

WIHA Brandpreventie biedt een breed scala aan dienstverleningen en materialen op het gebied van bouwkundige en passieve brandpreventie. Geen nood, wij helpen u graag de schade te beperken.

Neem contact op

Bouwkundige brandpreventie omvat meerdere disciplines die elk hun eigen aanpak en expertise vragen. De specialisten van WIHA Brandpreventie zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden op dit gebied vakkundig uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Bouwkundige brandpreventie, soms ook wel passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw. Door de aangebrachte voorzieningen zal een brand beheersbaar worden, hierdoor kunnen mensen veilig vluchten en zal het gebouw niet geheel total-loss raken. De economische schade zal dus ook beperkt worden.

Waarom brandpreventie toepassen?

Uiteraard zijn wij als WIHA Brandpreventie overtuigd van onze dienstverlening en werkzaamheden.En niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers hebben inmiddels ondervonden dat samenwerken met WIHA Brandpreventie de zekerheid van veiligheid biedt!

Lees daarom hoe opdrachtgevers de samenwerking met WIHA Brandpreventie ervaren, dit kan ook jouw ervaring worden.

Bekijk onze referenties