Wij gaan verhuizen!

Brandwerend coaten

Net als bij het bekleden van staalconstructies met brandwerende plaat heeft brandwerende coating het doel om de staalconstructie te beschermen tegen de gevolgen van brand.

Lees meer

Wat is brandwerende coating?

Het grote verschil met het bekleden van staalconstructies is dat een brandwerende coating door middel van spuiten op het staal wordt aangebracht. In geval van brand zal brandwerende coating opschuimen en zo een isolerende laag rond het staal vormen.

Verder is brandwerende coating slechts een fractie van de dikte van brandwerende plaat en kan brandwerende coating worden afgewerkt met een toplaag in kleur.

Brandwerend coaten bij WIHA

WIHA Brandpreventie kan voor jouw bedrijf brandwerend coaten verzorgen van diverse staalconstructies. Uiteraard wordt bij brandwerend coaten gewerkt met gecertificeerde materialen, de juiste laagdiktes en kiezen we afhankelijk van het project voor de meest efficiënte en economische materialen.

Brandwerend coaten voor jouw bedrijf

WIHA Brandpreventie staat klaar voor aannemers, projectontwikkelaars en bouwbedrijven die brandwerend coaten willen toepassen in hun project of bedrijf. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor brandwerende coating bij jouw bedrijf? Maak dan een afspraak met WIHA.

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten
Staalconstructie zonder brandwerende coating: 0 tot enkele minuten brandwerend
Staalconstructie met brandwerende coating: tot en met 240 minuten brandwerend
Voordelen van brandwerende coating
Brandwerende schuimlaag
Minimale laagdikte
Toplaag in elke gewenste kleur
Gecertificeerde materialen
Referenties

Wat onze mooie klanten over ons zeggen.

Voor een veilig gevoel

WIHA Brandpreventie biedt een breed scala aan dienstverleningen en materialen op het gebied van bouwkundige en passieve brandpreventie. Geen nood, wij helpen u graag de schade te beperken.

Neem contact op

Bouwkundige brandpreventie omvat meerdere disciplines die elk hun eigen aanpak en expertise vragen. De specialisten van WIHA Brandpreventie zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden op dit gebied vakkundig uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Bouwkundige brandpreventie, soms ook wel passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw. Door de aangebrachte voorzieningen zal een brand beheersbaar worden, hierdoor kunnen mensen veilig vluchten en zal het gebouw niet geheel total-loss raken. De economische schade zal dus ook beperkt worden.

Waarom brandpreventie toepassen?

Uiteraard zijn wij als WIHA Brandpreventie overtuigd van onze dienstverlening en werkzaamheden.En niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers hebben inmiddels ondervonden dat samenwerken met WIHA Brandpreventie de zekerheid van veiligheid biedt!

Lees daarom hoe opdrachtgevers de samenwerking met WIHA Brandpreventie ervaren, dit kan ook jouw ervaring worden.

Bekijk onze referenties