Wij gaan verhuizen!

Brandwerende doorvoeringen en leidingwerk

WIHA Brandpreventie is gespecialiseerd in brandwerende doorvoeringen. Alle soorten leidingen die door een brandscheiding lopen worden door WIHA Brandpreventie vakkundig voorzien van de juiste brandwerende behandeling.

Lees meer

Wat zijn brandwerende doorvoeringen?

Brandwerende voorzieningen beschermen leidingwerk dat door brandscheidingen loopt door middel van opschuimen of isoleren.

Leidingwerk is de zwakke schakel in brandscheidingen. Leidingen lopen immers vaak dwars door een brandscheiding en hiervoor bedoelde gaten en openingen.

Wanneer deze leidingen echter op de juiste manier behandeld zijn zullen de gebruikte materialen er voor zorgen dat een brand wordt tegengehouden en dat de temperatuur aan de andere kant van de brandscheiding niet te ver oploopt.

Brandwerende voorzieningen worden in het geval van brand eigenlijk onderdeel van de brandscheiding en zorgen zo voor het beheersbaar houden van een brand.

Brandwerende doorvoeringen bij WIHA

Alle gemaakte brandwerende doorvoeringen en leidingwerk worden door de vakmensen van WIHA Brandpreventie digitaal geregistreerd in een logboek. Als opdrachtgever heb je altijd toegang tot het digitale logboek en kan er zelfs vanuit het digitale logboek een bericht worden gestuurd in geval van een wijziging of defect aan een doorvoering. Ook is dit logboek de ideale manier en wegwijzer door een gebouw voor inspectie en onderhoud. Op deze manier kan op een snelle en eenvoudige manier de veiligheid van een gebouw gewaarborgd blijven.

Brandwerende doorvoeringen voor jouw bedrijf

Wanneer je als aannemer, installateur of eigenaar van een pand te maken hebt met het aanbrengen of onderhouden van brandwerende voorzieningen en leidingwerk schakel dan de kennis en ervaring van de specialisten WIHA Brandpreventie in.Van bedrijfshal tot zorginstellingen, onze specialisten hebben voor elke situatie de juiste oplossing in huis en bieden je de zekerheid van veiligheid!

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten
Leidingwerk zonder brandwerende doorvoeringen : 0 tot enkele minuten
Leidingwerk met brandwerende doorvoering: van 30 tot 240 minuten
Voordelen van brandwerende doorvoeringen
Voorzien van Europese norm EN 1366-3
Toepasbaar door wanden, vloeren, kunststof en metalen leidingen, rookgasafvoeren en luchtkanalen
Digitaal logboek beschikbaar
Gecertificeerde materialen
Referenties

Wat onze mooie klanten over ons zeggen.

Voor een veilig gevoel

WIHA Brandpreventie biedt een breed scala aan dienstverleningen en materialen op het gebied van bouwkundige en passieve brandpreventie. Geen nood, wij helpen u graag de schade te beperken.

Neem contact op

Bouwkundige brandpreventie omvat meerdere disciplines die elk hun eigen aanpak en expertise vragen. De specialisten van WIHA Brandpreventie zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden op dit gebied vakkundig uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Bouwkundige brandpreventie, soms ook wel passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw. Door de aangebrachte voorzieningen zal een brand beheersbaar worden, hierdoor kunnen mensen veilig vluchten en zal het gebouw niet geheel total-loss raken. De economische schade zal dus ook beperkt worden.

Waarom brandpreventie toepassen?

Uiteraard zijn wij als WIHA Brandpreventie overtuigd van onze dienstverlening en werkzaamheden.En niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers hebben inmiddels ondervonden dat samenwerken met WIHA Brandpreventie de zekerheid van veiligheid biedt!

Lees daarom hoe opdrachtgevers de samenwerking met WIHA Brandpreventie ervaren, dit kan ook jouw ervaring worden.

Bekijk onze referenties