Wij gaan verhuizen!

Brandwerende staalconstructies

Brandwerende staalconstructies zijn de ruggengraat van een gebouw, het zorgt voor de stevigheid van het gebouw en draagt eventuele vloeren. In het geval van brand zal staal zijn stevigheid verliezen en uiteindelijk bezwijken. Door een isolerende bekleding in de vorm van brandwerende plaat aan te brengen zal het staal minder snel opwarmen en zo langer stand houden.

Lees meer

Wat zijn brandwerende constructies?

Een brandwerende constructie is voorzien van een bekleding in de vorm van brandwerende plaat. Met deze bekleding is een staalconstructie langer bestand tegen de hitte van een brand en zal langer zijn sterkte houden. Afhankelijk van de gestelde eis ‘brandwerendheid in minuten’ en de verschillende soorten staalprofielen wordt de juiste dikte plaat berekend en volgens voorschrift gemonteerd. De specialisten van WIHA Brandpreventie hebben reeds vele kilometers staal brandwerend bekleed.

Brandwerende constructies bij WIHA

WIHA zorgt ervoor dat de staalconstructie van het gebouw dusdanig beschermd is dat deze haar sterkte behoudt bij hoge temperaturen en niet zal bezwijken binnen de gestelde eis ‘brandwerendheid in minuten’. WIHA Brandpreventie werkt enkel met gecertificeerde plaat die volgens de geldende voorschriften wordt aangebracht.

Brandwerende constructies voor jouw bedrijf

Bij gebouwen met bepaalde functies horen verschillende eisen voor wat betreft de ‘brandwerendheid in minuten’. WIHA Brandpreventie herkent deze eisen en kan deze vertalen naar een perfect beklede staalconstructie die voldoet aan de specifieke eis voor het betreffende gebouw. Van industriehallen tot winkelruimtes, WIHA Brandpreventie levert een perfect beklede staalconstructie af, inclusief de benodigde certificaten.

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten

Elk nieuw te bouwen bouwwerk dient te voldoen aan de eisen zoals beschreven in het bouwbesluit. Deze eis geeft het aantal minuten weer die een staalconstructie moet blijven staan in geval van brand. Deze eis is ook vastgelegd in de bouwvergunning en hieraan moet voldaan worden. In Nederland kennen we over het algemeen de eisen 30, 60, 90 en 120 minuten. De specialisten van WIHA Brandpreventie volgen uiteraard deze eisen en bieden hiermee de zekerheid van veiligheid.

Voordelen van brandwerende constructies
Voorkomen van total-loss staat van gebouw
Beperken van economische schade
Voorkomen van bezwijken van staalconstructies
Referenties

Wat onze mooie klanten over ons zeggen.

Voor een veilig gevoel

WIHA Brandpreventie biedt een breed scala aan dienstverleningen en materialen op het gebied van bouwkundige en passieve brandpreventie. Geen nood, wij helpen u graag de schade te beperken.

Neem contact op

Bouwkundige brandpreventie omvat meerdere disciplines die elk hun eigen aanpak en expertise vragen. De specialisten van WIHA Brandpreventie zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden op dit gebied vakkundig uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Bouwkundige brandpreventie, soms ook wel passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw. Door de aangebrachte voorzieningen zal een brand beheersbaar worden, hierdoor kunnen mensen veilig vluchten en zal het gebouw niet geheel total-loss raken. De economische schade zal dus ook beperkt worden.

Waarom brandpreventie toepassen?

Uiteraard zijn wij als WIHA Brandpreventie overtuigd van onze dienstverlening en werkzaamheden.En niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers hebben inmiddels ondervonden dat samenwerken met WIHA Brandpreventie de zekerheid van veiligheid biedt!

Lees daarom hoe opdrachtgevers de samenwerking met WIHA Brandpreventie ervaren, dit kan ook jouw ervaring worden.

Bekijk onze referenties