Wij gaan verhuizen!

Brandwerende wanden en plafonds

Een brand wil je niet de kans geven om zich voort te planten door een gebouw. Om dit te voorkomen bestaan gebouwen die groter zijn dan een aantal vierkante meters óf een bepaalde functie hebben, uit verschillende brandcompartimenten.

Lees meer

Wat zijn brandwerende wanden en plafonds?

Brandcompartimenten worden onderling gescheiden door brandwerende wanden en/of plafonds, ook wel brandscheiding genoemd. Om een brand niet via de bovenzijde van een brandwerende wand te laten overslaan naar een volgend compartiment moet er in sommige gevallen een vlamscherm worden geplaatst.

Brandscheiding voor jouw bedrijf

Een opslag van chemische materialen met daarnaast een kantoor, het is niet ondenkbaar. Dan is het een geruststellende gedachte dat de wand tussen deze beide ruimtes er voor zorgt dat rook en- brand gedurende minimaal 30 minuten worden tegengehouden door een solide brandwerende wand. Dit zelfde geldt ook voor de bovenburen die dankzij een brandwerend plafond ook niet direct in gevaar zijn. De specialisten van WIHA Brandpreventie zorgen ook hier voor de zekerheid van veiligheid!

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten
Gebouw zonder brandscheiding: 0 tot enkele minuten brandwerend
Gebouw met brandscheiding: tot en met 240 minuten brandwerend
Voordelen van brandwerende wanden en plafonds
Voorkomen van voortplanten brand door hele gebouw
Het in stand houden van vluchtroutes
Beperken economische schade
Referenties

Wat onze mooie klanten over ons zeggen.

Voor een veilig gevoel

WIHA Brandpreventie biedt een breed scala aan dienstverleningen en materialen op het gebied van bouwkundige en passieve brandpreventie. Geen nood, wij helpen u graag de schade te beperken.

Neem contact op

Bouwkundige brandpreventie omvat meerdere disciplines die elk hun eigen aanpak en expertise vragen. De specialisten van WIHA Brandpreventie zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden op dit gebied vakkundig uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Bouwkundige brandpreventie, soms ook wel passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw. Door de aangebrachte voorzieningen zal een brand beheersbaar worden, hierdoor kunnen mensen veilig vluchten en zal het gebouw niet geheel total-loss raken. De economische schade zal dus ook beperkt worden.

Waarom brandpreventie toepassen?

Uiteraard zijn wij als WIHA Brandpreventie overtuigd van onze dienstverlening en werkzaamheden.En niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers hebben inmiddels ondervonden dat samenwerken met WIHA Brandpreventie de zekerheid van veiligheid biedt!

Lees daarom hoe opdrachtgevers de samenwerking met WIHA Brandpreventie ervaren, dit kan ook jouw ervaring worden.

Bekijk onze referenties