Wij gaan verhuizen!

Luchtdicht bouwen

Door middel van luchtdicht bouwen worden alle ongewenste kieren en naden in woningen of gebouwen afgedicht om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen.

Lees meer

Wat is luchtdicht bouwen?

Door middel van luchtdicht bouwen worden alle ongewenste kieren en naden in woningen of gebouwen afgedicht om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. Wanneer de buitenlucht een gebouw in kan stromen zal dit gebouw nooit vrij zijn van tocht en kost het simpelweg meer energie om de temperatuur op een aangenaam peil te krijgen én te houden. Met een juiste luchtdichtheid draag je bij aan een gebouw dat energiezuinig en comfortabel is. Ook de luchtkwaliteit is van goede kwaliteit. Het beperkt verder de ongecontroleerde ventilatie door luchtlekken die kunnen leiden tot warmte- en energieverliezen, een slechte akoestiek, condensvorming en vochtproblemen.

Luchtdicht bouwen met WIHA

De energiekosten om een woning of ander gebouw comfortabel te verwarmen lopen steeds verder op. Om deze kosten zoveel mogelijk te beperken en voor het creëren van comfort is luchtdicht bouwen een onmisbare schakel in de moderne bouw en renovaties. Bij WIHA Brandpreventie denken we duurzaam, niet alleen houden we rook en brand tegen en zelfs water tegen, ook kunnen we van dienst zijn met het tegenhouden van kou en tocht door middel van luchtdicht bouwen.

Luchtdicht bouwen voor jouw bedrijf

Duurzaam, comfortabel en energiezuinig. Dit zijn de drie kernwoorden die van belang zijn voor WIHA bij het luchtdicht bouwen. Zowel in nieuwbouw en renovatie kan WIHA van dienst zijn met het luchtdicht maken van de verschillende projecten. Uiteraard wordt dit gedaan met de juiste materialen zodat het maximale rendement wordt gehaald op het gebied van comfort, energiebesparing, voorkomen van condensatie en vochtproblemen.

Interesse? Maak nu een afspraak!
Voordelen van Luchtdicht bouwen
Energie-efficient: Luchtdicht bouwen minimaliseert ongecontroleerde luchtstromen, waardoor het energieverlies in gebouwen wordt verminderd.
Zorgt voor een comfortabelere leefomgeving voor bewoners of gebruikers.
Luchtdicht bouwen minimaliseert ongecontroleerde ventilatie door luchtlekken, waardoor de luchtkwaliteit binnen verbetert.
Luchtdicht bouwen is essentieel voor duurzame bouw- en renovatiepraktijken.
Referenties

Wat onze mooie klanten over ons zeggen.

Voor een veilig gevoel

WIHA Brandpreventie biedt een breed scala aan dienstverleningen en materialen op het gebied van bouwkundige en passieve brandpreventie. Geen nood, wij helpen u graag de schade te beperken.

Neem contact op

Bouwkundige brandpreventie omvat meerdere disciplines die elk hun eigen aanpak en expertise vragen. De specialisten van WIHA Brandpreventie zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden op dit gebied vakkundig uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Bouwkundige brandpreventie, soms ook wel passieve brandpreventie genoemd zorgt er voor dat de gevolgen van een brand beperkt blijven. Een eventuele brand met de bijbehorende rookontwikkeling kan zich dankzij de juiste brandwerende voorzieningen niet zomaar onbeperkt voortplanten door een gebouw. Door de aangebrachte voorzieningen zal een brand beheersbaar worden, hierdoor kunnen mensen veilig vluchten en zal het gebouw niet geheel total-loss raken. De economische schade zal dus ook beperkt worden.

Waarom brandpreventie toepassen?

Uiteraard zijn wij als WIHA Brandpreventie overtuigd van onze dienstverlening en werkzaamheden.En niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers hebben inmiddels ondervonden dat samenwerken met WIHA Brandpreventie de zekerheid van veiligheid biedt!

Lees daarom hoe opdrachtgevers de samenwerking met WIHA Brandpreventie ervaren, dit kan ook jouw ervaring worden.

Bekijk onze referenties